torsdag 23 oktober 2008

Jag har tillsammans med Viktor under en längre tid utvecklat en avancerad rasbiologisk teori. Först och främst vill jag avsäga mig allt eventuellt ansvar,och rasistförklaringar undanbedes. Nej, detta går bortom vad vi oftast kallar rasism. Detta går förbi Uppsala Rasbiologiska Instituts första trevande steg i vad som senare skulle utvecklas till den något så när fulländade rasteorin. Jag pratar om high fantasy. För att först ge en kort bakgrund börjar jag att beskriva de olika raserna, och deras motsvarigheter:

Vita - Humans. Vi är ganska bra på ganska mycket, men inte specialister på något. Kan utbilda sig inom de flesta områdena.
Svarta - Orcs. Starka men primitiva. Utomordentliga fighters, men kan också bli skickliga shamaner.
Judar - Dark Elves. Skickliga men fysiskt svaga magiker. Några av de främsta magikerna, goda såväl som onda har varit judar. Utkämpade i första tidsåldern ett episkt slag mot sina tidigare stamfränder, High Elves, vilket separerade de båda klanerna. Judarna (drow) förlorade och vandrade i ödermarkerna i nästan 80 år, innan de fann det karga och öde Naggaroth. Väntar på att bli tillräckligt starka, för att kunna återvända till ljusets rika och besegra asiaterna i ett slag som enligt deras gud, Khaine, kommer resultera i världens undergång.
Grå - Blandning mellan humans/dark elves. Också bra på mycket, men specialiserar sig oftast på mer stealthbaserade profssions. Föredrar att slåss ensamma.
Gula - High Elves. Mycket kraftfulla sorcerers, men saknar även de fysiskt styrka. Slåss ofta i stora antal och föredrar längre spjut och bågar framför svärd och närstrid. Fördrev sina mordiska artfränder i det första stora alverkriget. Lever nu i öst, där de har byggt mäktiga riken.



Nu har jag överansträngt mig, men imorgon kommer mer om vår ytterst avancerade teori. Kommer även gå in mer på intelligensbaserade judemagin, och hur den skiljer sig från den spiritus-baserade magi de mer "primitiva" raserna använder sig av. Snart kommer ni också lära er se världen som den borde se ut.

Inga kommentarer: